DebsDierenverzorging

Wat vindt Bono van het weer?

×
Ga terug naar het overzicht

Bono heeft moeite met het wisselende weer. De ene dag kan hij in het zand liggen met zijn buik omhoog en de andere dag is er sneeuw, hoe is dat mogelijk?

Zoals we weten is er de afgelopen tijd veel wisseling in het weer. De enige dag is het 20 graden met volop zon en zo is de week erop de temperatuur gedaald naar -3 met sneeuw en kou. Bono is de 20 graden eerder gewend dan de -3. Nu Bono in Nederland woont moet hij het wel accepteren : Het is hier slecht weer. Je ziet zijn gezicht vertrekken en hij sluit zijn ogen. Zijn gedachtes gaan aan de warme zon in het zuiden, waar hij als kind is opgegroeid. Speelend met zijn broertjes en zusjes met een bal in het zand, dat is de plek waar Bono wil zijn.

Als Bono hier te veel aan denkt, wordt hij emotioneel. Zijn familie bestaat niet meer, hij was de enige die het heeft gered. Dan denk je terug aan de dorst die je hebt door de warmte in zo’n land. Die dorst kom je niet snel tegen in een waterland als Nederland. Dus daar is Bono dan weer blij mee.

Al met al moet Bono blij zijn met zijn kansen in Nederland. In Portugal zijn de kansen voor zo’n hond nihil. Maar wat is dan belangrijker: Brood op de plank of lekker weer?

Volgende week weer een Bono blog! Fijne week!

Ga terug naar het overzicht