DebsDierenverzorging

Kunnen paarden Corona krijgen?

×
Ga terug naar het overzicht

Paardencorona

Dat is een vraag die veel gesteld wordt door maneges en paardenstallen. Vooral paardenstallen met dure paarden maken zich zorgen. Als er een overdracht komt van de welbekende ziekte covid-19 van mensen naar paarden dreigt er een groot risico. Mocht er een paard in quarantaine moeten, is er een grote kans dat de andere paarden al snel besmet zijn.  

Corona virus op paarden

Als een paard corona heeft zou het paard veel hoesten. Doordat een paard niet kan overgeven, komt de maaginhoud via de neus. Ook zal het paard heel moe zijn. Als het paard nu langer slaapt dan normaal, kan dit een teken zijn. De beste optie is om het paard direct te testen met een paardencoronatest.

Paardencoronatest

Op het moment is er geen coronatest speciaal voor paarden. Hier zijn nu ontwikkelingen voor. Mochten wij hier meer over weten, updaten wij dit op de website.

Paardenquarantine

Hoe zet je nou een paard in quarantaine? Door een weiland af te zetten met een degelijke schuilruimte zou de quarantaine goed moeten lukken. De paarden rondom dit weiland moeten 5 meter afstand houden. Dit kan al doormiddel van een extra hek.

Mocht je nou een warme deken zoeken of een ander ruitersportartikel? Klik dan hier

Ga terug naar het overzicht