DebsDierenverzorging

Hoe ga je met een hond uit Portugal om?

×
Bonobril

Hoe ga je met een hond uit Portugal om?

Je hoort steeds vaker dat er honden uit het buitenland komen, deze honden worden als het ware gered uit een slechte omgeving. De honden zijn bijna altijd beschadigd. Nu kunnen de honden erg angstig zijn of andere problemen hebben, hoe ga je daar nou mee om?

Allereerst is de ontvangst van zo’n hond heel belangrijk. Een rustige benadering is de key, verwacht niet dat de hond zoals een normale, blije hond zal reageren. De honden uit Portugal worden van de straat gehaald en opgevangen. In deze blog lees je meer over de hond Bono. Bono is als puppy van de straat gehaald. Zijn moeder, broertjes en zusjes hebben het helaas niet overleeft.

De eerste maanden

Bono is een middelgrote hond die nu een jaar bij mijn moeder leeft. Bono is nog steeds erg bang en zenuwachtig. In het begin konden mijn broertje en ik niet met de hond omgaan. We probeerde een band te krijgen met de hond, maar de hond was te schuw waardoor ons geduld opraakte. Telkens als we in de buurt kwamen, sprong de hond weg en werden wij weer teleurgesteld. De hond schuilt zich altijd achter onze moeder, mijn moeder geeft de hond een vertrouwt gevoel. Dit komt omdat de hond vooral van mijn moeder aandacht en eten krijgt.

Na enkele maanden


De hond kon ons niet altijd negeren, dus op een gegeven moment kwamen er “betere dagen” deze dagen gaven ons echt hoop omdat we eerst totaal geen aandacht terug kregen. In deze periode kroop Bono steeds vaker naar ons toe op de bank en durfde hij dichterbij ons in de buurt te komen. Maar mijn broertje heeft een harde stem, doordat mijn broertje soms grapjes maakt tegen de hond wordt hij dan weer bang. Bono associeert Jeffrey’s stem met een slecht gevoel. Dit is vaak duidelijk als Jeffrey tegen de hond praat.

Nu

Inmiddels is de hond aardig gewend aan de situatie. De hond is blij om mij te zien en is op goede dagen ook blij om mijn broertje te begroeten en zelfs te knuffelen. De key met zo’n hond omgaan is rustig blijven, geduld hebben en ten slotte Portugees praten. Bono is inmiddels een volwaardig lid van onze familie en wij houden heel veel van hem. In de volgende blog praten we ook over de buurman Arie, hij speelt inmiddels een grote rol in het leven van Bono.