DebsDierenverzorging

Bono is ziek

×
Bono sjaal

Hond ziek: Een zieke Portugese hond, wat moet je doen?

Bono heeft geen mand en maakt liever gebruik van de bank. Maar helaas is Bono ziek. De ziekte van Bono eist veel tol. zelf zoveel dat hij nu niet meer wil wandelen. Echter heeft Jeffrey toch geprobeerd om meer met de hond te wandelen. De hond heeft ruim 2 kg overgegeven en krijgt een hap door zijn keel. Normale brokken vindt hij nu niet meer interessant, wat kan je hieraan doen.

Bono komt uit Portugal. Daar hebben ze geen dierenarts. Hier in Nederland wel alleen is deze vaak erg prijzig. Daarom kan je beter een paar dagen wachten op verbetering. Mocht de hond niet beter worden, dan is het noodzakelijk om toch naar de dierenarts te gaan. Wij denken dat Bono zijn vaderland mist. Het is in Nederland veel kouder. Een oplossing is om een warme sjaal om zijn nek te binnen en hem tijdelijk even binnen te laten.

Voeding
De honden zijn dan ook gewoon verdrietig en hebben ander eten nodig. Denk aan mooie Portugese gerechten zoals Queijo da Serra of Cataplana de Marisco. Door mooie gerechten te bereiden die denken aan de herkomst van de hond, wordt de hond rustiger en kan hij misschien meer ontspannen. Doordat de hond dan niet meer zo verdrietig is, kan hij weer eten.

Un dikken hals
Mocht hij dan nog steeds overgeven dan heeft de hond “un dikken hals”. De hond heeft dan veel stress en moet overgeven.  Net als het baasje, is de hond dan klaar met zijn huidige omgeving en dat “kotst mich an”.  Als dit het geval is, is het belangrijk om de hond veel ruimte te geven zodat hij rustig kan nadenken om de situatie.

Moak Henne
Ai dr kloar mee bent, dan kan je het beter laten. Wacht gewoon af hoe het met de hond gaat en geef hem veel liefde. Dan verdwijnt de dikke hals en wordt de hond weer als van ouds. Vroeg of laat heeft iedereen wel eens last van een dikke hals, dus neem het de hond niet kwalijk.

Wil je meer weten?
Wil je nou meer weten over de Bono blog? Meld je dan aan via het contactformulier!