DebsDierenverzorging

Bono is weer beter

×
blije hond

De Portugese hond is weer beter

Bono is weer beter

Oorzaak
Bono is er weer bovenop gekomen. De hond was even niet gezond. De Portugese honden ziekte heerst onder de honden uit Portugal. Vooral honden die recentelijk uit Portugal zijn overgevlogen, kampen met deze problemen. Bono is nu al wel een jaar of twee in Nederland, dus ik gok dat zijn heimwee ziekte is veroorzaakt door de documentaire op Netflix die mijn moeder laatst keek.

Duur
In totaal is Bono ongeveer 5 dagen ziek geweest. Na meerdere dagen Portugees eten aan te bieden werd hij langzaam maar zeker weer beter.  Het lekkerste vindt hij de tapas van varkensvlees. Door de muziek van Portugees steeds meer af te wisselen met Nederlandse en Duitse muziek, voelde hij zich ook beter. Op een gegeven moment kan je dan de muziek helemaal overzetten op Nederlands en Duits. Het duurde dus omme na bij 5 dagen. Natuurlijk geldt dit niet voor elke hond, dit zou je moeten afwachten.

Wandelen
Het wandelen gaat ook weer goed. We zoeken graag plekken op met veel zand. Bono houdt ervan om veel op het zand te liggen. Wij vermoeden dat hij dat doet, omdat er in Portugal veel zand is. Ook in het bos heeft Bono zijn speciale spots waar hij altijd wel even gaat liggen. Toen hij ziek was, lag hij om de 5 meter weer op de grond. Nu heeft hij daar geen last meer van.

Portugese snacks
Iets wat ziektes kan voorkomen, is goede voeding. Je kan fijne producten kopen met een goede voeding op diverse internet websites. Een goede website hiervoor is Bennies winkeltje. Deze website biedt goede producten voor buitenlandse en binnenlandse honden. De brokken hebben ook diverse smaken, dus voor alle honden is er iets lekkers.

Voor de goede voeding kan je hier klikken!